Design: a kandallók 21. századi generációja - képekkel

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A modern kor kandallói letisztult és sokszor meghökkentő formájukkal csalogatják a látens piromániások népes táborát. Ha a tűzélményt újszerű megoldásokkal akarja behozni otthonába, akkor most itt az alkalom, hogy megismerkedjen a világ élvonalbeli kandalló tervezőinek munkáival.

Napjaink design kandallóinak egyik legnagyobb előnye, hogy az esetek nagy többségében nem kell falat fúrni és felforgatni az egész lakást, hogy élvezhessük az élőtűz varázsát. Probléma azonban, hogy a kémény még a 21. században is nélkülözhetetlen kelléke egy kandallónak, ami igencsak megnehezíti a beszerelést. Na meg persze az árak… A linkekre kattintva további érdekes kandallókat talál.

FiloFocus

FilioFocus: egy szabadon álló kandalló japán minimalista stílusban. Elsősorban nagy belmagasságú lakásokba vagy megfelelő terekkel megáldott családi házakba ajánlott. A szoborszerű design lehetővé teszi, hogy a tűzélményt 360 fokban élvezhesse. Tervezője Atelier Dominique Imbert.

Piazzetta Tokyo

Piazzetta Tokyo: a keleti hangulatot sugárzó kandalló finomra csiszolt zen kőből készült. A gázzal és fával is üzemelő tüzelő hely ára 1,2 millió forinttól indul.

Heat & Glo

Heat & Glo: a kandallónak aligha nevezhető bútordarab célja, hogy a tüzet, mint dekoratív elemet hozza be a lakberendezés eszköztárába. Előnye, hogy bármilyen méretű lakásban jól mutat, távirányítóval működik és gázzal üzemel, ára azonban meglehetősen borsos: 1,4 millió forint az alap szett.

Gaia

Gaia: a földanya nyújtotta biztonság árad ebből a monumentális szerkezetből, mely csak kicsit tér el a hagyományos kandallófelfogástól.

Antrax Bubble

Antrax Bubble: Andrea Crosetta műve egy újszerű nyitott kandalló. Kapható falra szerelhető és plafonról függő változatban is. Az utóbbit 360 fokban lehet forgatni.

Antrax Drop

Drop: a plafonról függő kandalló egy nyitott szájat szimbolizál. Massimo Iosa Ghini tervező célja az volt, hogy a lakásban aktív gyülekezési pontként funkcionáljon a nyitott acél kandalló.

Glass Fire Table

Glass Fire Table: az üveg tűzasztal üvegszálas anyagból készült. A tüzet Fenola Biogáz táplálja, ami nem füstöl és nem is kormol.

Forrás: trendir.com

Cikkajánló:
$$240$$
$$196$$