Nulla százalékos hitel

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Magyar Fejlesztési Bank nyilatkozata szerint szeptembertől kedvezőbbek lesznek az energiahatékonysági nulla százalékos kamatú hitelprogram feltételei.

A közleményben kitértek arra: az áprilisi indulás óta folyamatos az érdeklődés az európai uniós forrású 114,6 milliárd forint keretösszegű hitelprogram iránt, amely több tízezer lakás, illetve családi ház korszerűsítését teszi lehetővé.

Az MFB Pontokra érkező igények értékelését követően módosította, illetve pontosította a termékdokumentációt a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és az MFB, hogy a piaci feltételeknél jóval kedvezőbb hitelt könnyebben és egyszerűbben igényelhessék az ügyfelek.

A program több tízezer lakás és családi ház felújítását teszi lehetővé

Természetes személyeknél a 2 millió forintot elérő kölcsönök elvárt fedezete a tőketartozás 70 százalékáról 50 százalékra csökken. A korszerűsítés tárgyát képező ingatlan rendeltetésszerű használatát már nem kell fűtési célú energiaszámlákkal igazolni. Lehetővé válik a részleges homlokzatszigetelés, nem lesz elvárás a lakóépület összes homlokzati síkjának szigetelése.

Szeptembertől a hiteligénylő a beruházás megvalósításához más, vissza nem térítendő támogatást is felhasználhat. Emellett a hitelkérelem benyújtását megelőzően megkezdett beruházás esetében, a projekt előkészítésével kapcsolatos, a hitelkérelem benyújtása előtt kiállított számla is elfogadható, időkorlát nélkül.

Forrás: MTI