6000-en pályáztak az Otthon Melege Program támogatására

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az Otthon Melege Program fűtéskorszerűsítési pályázatára jelentkezők fele már megkapta az igényelt összeget az NFM nyilatkozata szerint.

A fűtéskorszerűsítési pályázaton családi házak vagy egyedi fűtési rendszerű társasházi lakások tulajdonosai igényelhettek vissza nem térítendő támogatást új kondenzációs kazán beépítéséhez, valamint a kiegészítő költségekhez. A támogatás maximális mértéke az elszámolható bruttó költségek 40 százaléka, de legfeljebb 700 ezer forint.

A 6000 pályázó között 3 milliárd forintos támogatást osztanak szét

A kormány kiemelt célja, hogy az otthonteremtési program, az adócsökkentések, családi adókedvezmények és a foglalkoztatási programok mellett a rezsiköltségeket visszaszorító intézkedésekkel is segítse a magyar családok megerősödését - hangsúlyozta közleményében az Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

A 2014-ben elindított, csaknem 29 milliárd forint keretösszegű Otthon melege program eddig több mint 130 ezer háztartás energetikai korszerűsítését tette lehetővé.

A programról hivatalos tájékoztatás a kormányzati honlapon és a pályázatkezelő NFSI Nemzeti Fejlesztési és Stratégiai Intézet Nonprofit Kft. oldalán található.

Forrás: MTI

További cikkek a témában:

Otthon Melege Program 2017
2,5 milliós támogatás családi házak energetikai korszerűsítésére
Elindult az Otthon Melege Program
Korszerűsítsen állami támogatással! Indul az Otthon Melege Program