Hírek a nagyvilágból

Tovább terjeszkedik Lengyelországban a Cordia lakásfejlesztő

A magyar tulajdonú Cordia lakásfejlesztő Lengyelországban a következő négy évben további mintegy 2600 otthon felépítését tervezi - közölte hétfőn az MTI-vel.

Jelentősen drágultak a lakóingatlanok az EU-ban a második negyedévben

Jelentős mértékben drágultak a lakóingatlanok az euróövezetben és az Európai Unió egészében is a második negyedévben.

Sikerrel szerepel Magyarország az Expo Real nemzetközi ingatlankiállításon

Több százalékponttal is gyorsíthatja a belföldi építőipar piac bővülését, hogy Magyarország sikerrel szerepel az Expo Realon.

Az erős gazdaság miatt vonzó Magyarország a befektetőknek

Magyarország azért vonzó az ingatlanbefektetőknek, mert stabil a makrogazdasági környezet - jelentette ki az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület elnöke.

Szegeden geotermikus fűtési rendszer kerül bevezetésre több lakásban is

Huszonkét milliárd forintos beruházással, uniós támogatással geotermikus fűtési rendszert alakítanak ki több szegedi városrészben.

Magyarországon 130 ezer változó kamatozású lakáshitel-szerződés van - MNB

Körülbelül 130 ezer változó kamatozású lakáshitel-szerződés van az országban - mondta Binder István, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője szerdán.

Ilyen eredményt ért el a Duna House a második negyedévben

A csoport közleménye szerint 2019 második negyedévében növelni tudta franchise és pénzügyi közvetítésből származó eredményét.

Hét évnyi fizetésből jön ki egy új lakás itthon

Tavaly 7 évnyi átlagbér kellett egy új, 70 négyzetméteres lakás megvásárlásához Magyarországon. 16 európai ország lakásárait vetették össze.

Külföldről hazatelepülők is igényelhetik a falusi csokot

A program július elsejei indulása óta százával érkeztek az igénylések a közvetítő pénzintézetekhez.

Építőanyag szövetség: lassulás az újlakás-projekteknél

A Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség (MÉASZ) szerint az új lakások vásárlásánál igénybe vehető 5 %-os áfakulcs kivezetésével magyarázható ez.

Optimisták a közép-európai ingatlanpiaci szereplők

A válaszadók 45 százaléka tervez új beruházást, 41 százaléka idén egyenlő arányban tervez ingatlanvásárlást és -értékesítést.

Már igényelhető a falusi CSOK

A július 1-jével hatályba lépett kistelepülési otthonteremtési támogatás csaknem 2500 magyarországi kistelepülésen elérhető.

Kedvezőbbek lettek a közjegyzői díjak

A nagycsaládosokat, a lakásvásárlókat, az időseket és a fiatalokat is kedvezően érinti a július elsején hatályba lépett új közjegyzői díjrendelet.

Igen, a babaváró hitellel kiváltható más hitel is

A babavárót önerőként be lehet számítani a lakáshitel felvételbe, és várhatóan nem korlátozzák, hogy a babaváró hitellel más kölcsönt kiváltsanak az ügyfelek.

Elektromos áram fogyasztása klíma mellett

Bár a klíma használata kényelmes, azért nem árt egy kicsit utánaszámolni, mennyit fizetünk pluszban az áramszámlában akkor, ha a hűsölés mellett döntünk.

Hűtés nyáron, klíma nélkül?

Így élje túl a perzselő meleget.

«
Vissza a keresőre